Golf er en sport for alle, og du trenger på ingen måte å være rik for å spille. Dersom vi ser på norsk golfsports historie isolert sett, kan det kanskje virke som om golf har vært en sport forbehold de med litt mer å rutte med enn andre. Drar vi imidlertid til golfsportens hjemland Skottland, finner vi at golf alltid har vært en folkesport. Store golfere kommer dessuten som regel fra middelklassen.
Som regel er du nødt til å være med i en golfklubb for å kunne spille på en golfbane, og medlemskap koster fort noen tusenlapper. Samtidig finnes det forskjellige kontingentkategorier, og ofte blir det billigere dess mer du spiller i din hjemmeklubb. Er du nybegynner trenger du ikke kjøpe det dyreste utstyret for å begynne å spille, et komplett sett med golfkøller trenger ikke koste noe mer enn 2 500 kroner. Noen velger dessuten å kjøpe et halvsett, samt brukte baller. I starten er det bedre å bruke penger på å få god opplæring enn på å kjøpe førsteklasses utstyr.
Mange fordeler med å spille
Golf er en inkluderende sport, og i det norske golfmiljøet har det lenge vært fokus på å motivere på både unge og kvinner til å begynne å spille. Dette er så klart fordi klubbene ønsker seg medlemmer, men golf byr på helsebringende fordeler det er verdt å vite om. Golfere lever faktisk inntil fem år lenger enn folk som ikke spiller, ettersom det å spille hjelper kroppen og sinnet på flere måter. Golf er bra for balansen og muskelstyrken, og du får dessuten forbedret åndedrett, stoffskifte og hjertehelse.
I tillegg opplever golfere økt selvtillit, egenverd og velvære, pluss at det å spille gjør underverker med kolesterolnivået. Det er særlig de eldre som nyter godt av golfens helsefordeler, men også de unge. Det har blitt forsket enn del på sportens helsebringende fordeler, og det stopper ikke med det ovennevnte. Folk som lider av kroniske sykdommer som diabetes type 2, hjerneslag, tykktarmskreft, brystkreft og hjerneslag har også godt av å spille golf.
Når du spiller en 18 hulls golfrunde forbrenner du fort 500 kalorier, i løpet av en spasertur som i gjennomsnitt vil være på 12,7 kilometer. Jo mer folk vet om fordelene ved å spille golf, desto mer blest kan skapes om sporten. Når det gjelder fordeling av midler til norsk idrett, har det lenge hersket et ønske om at kommunene skal prioritere golf i større grad. Det er fortsatt ikke alle som helt har fått med seg hvor sunt og godt det kan være å spille golf, og det er derfor viktig at vi som brenner for sporten gjør vårt for at flere skal få øynene opp for den.
Bygging av treningsanlegg er det mange som ønsker seg, og gjerne i nærheten av der folk bor. Folkehelsen kunne fått et sårt trengt løft om det fantes et større fokus på golf. Vi som er heldige nok til å være innforstått med golfens fordeler bør dele kunnskapen vår med de vi prøver å få med oss på laget.